Samen aan de slag in Rotterdam
Doelstelling
Honderdtwintig nieuwkomers worden begeleid waarvan er naar verwachting zestig uitstromen naar betaald werk of reguliere vervolgopleiding.
Aanpak
Stichting Mano (voorheen: Hoedje van Papier) biedt integrale begeleidingstrajecten aan, afhankelijk van het niveau en de behoefte van de deelnemers. Door gericht te werken aan taal, sociale vaardigheden, interculturele communicatie en vakinhoudelijke ondersteuning worden de zelfredzaamheid en arbeidsparticipatie van nieuwkomers bevorderd. Ook wordt aandacht besteed aan de persoonlijke presentatie en het zelfvertrouwen. Binnen het project worden voormalig vluchtelingen en statushouders ingezet als (hoofd)trainer, gastspreker en coach. Zij fungeren als rolmodellen voor de andere deelnemers. Voor het opbouwen van een netwerk worden bijeenkomsten georganiseerd met werkgevers, hogescholen, mbo-scholen en andere organisaties uit verschillende branches.
Relevantie
Stichting Mano biedt met dit project individueel maatwerk, waarbij de deelnemers worden ondersteund op alle levensgebieden. Het werken met rolmodellen zorgt voor veel wederzijds begrip en maakt dat er goed kan worden ingespeeld op de behoeften van de deelnemers en eventuele problemen waar ze tegenaan lopen.