Stichting De Keertwending Deurne

Simpel switchen in De Peel

Doelstelling

Iedereen die droomt van zelfstandigheid en werk, moet mee kunnen doen op de best passende plek. Talent staat centraal, zorg en participatie zijn met elkaar verbonden.

Aanpak

Er is een nauwe samenwerking met het bedrijvencollectief op Green Valley Estate in Deurne en daarbuiten. Deze bedrijven vertegenwoordigen een diversiteit aan sectoren waar deelnemers hun talenten kunnen ontdekken, zinvol werk doen, erbij horen én ertoe doen. Iedere deelnemer voert zelf de regie en bepaalt het eigen tempo. En als het leven (al dan niet tijdelijk) tegenzit, is er een vangnet. Op ieders maatwerkroute naar zelfstandigheid en werk, worden drie dingen geborgd: begeleiding op de werkvloer, de beschikbaarheid van arbeidsmarktinstrumenten en de ondersteuning vanuit het sociaal domein.

Relevantie

Door te bouwen aan een sterk domein overstijgend netwerk tussen zorg, participatie, welzijn, wonen en onderwijs ontstaat een omgeving waar de systemen niet leidend, maar juist steunend kunnen zijn. Samen wordt die inzet georganiseerd die nodig is om deelnemers mee te laten blijven doen naar vermogen. Op de best passende plek en ook als het leven even tegenzit. Zodat niemand het eigen levens- en werkgeluk in de weg hoeft te laten staan door een beperking.

http://www.dekeertwending.nl

Terug omhoog