26 september 2018

‘Werk voor iedereen, nu en in de toekomst’

Foto: Marcel Vogel

Op maandag 3 december 2018 zal de bijeenkomst ‘Werk voor iedereen, nu en in de toekomst’ plaatsvinden in Theater Gooiland in Hilversum. Deze bijeenkomst is bedoeld voor onderzoekers én beleidsmedewerkers. Ook dit jaar staat de wisselwerking tussen onderzoek en beleid centraal.

Het thema is ‘Werk voor iedereen, nu en in de toekomst’. De arbeidsmarkt trekt aan en de vraag naar arbeidskrachten neemt toe. Hoe kunnen ook de kwetsbare doelgroepen profiteren van de aantrekkende arbeidsmarkt? Wat voor een soort werk zal er in de nabije toekomst zijn en voor wie? Hoe kunnen werkgevers geholpen worden bij het invullen van vacatures?

Naast Wouter Koolmees (SZW) en Hans de Boer (VNO-NCW), spreekt ook Rutger Bregman (De Correspondent) en zal journalist en econoom Mathijs Bouman de dag afsluiten met zijn visie op het thema. Tussen de plenaire onderdelen door vinden er workshops plaats waarin het centrale thema vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht. Onder andere komen aan bod: de toekomstige arbeidsmarkt en internationalisering, verdringing op de arbeidsmarkt, nieuwe banen en scholing. Ook in de workshops komen onderzoek en beleid samen. In de loop naar de bijeenkomst toe, zullen de definitieve workshops bekend worden gemaakt en zal het mogelijk zijn uw keuze door te geven.

Het programma is hier in te zien.
U kunt zich via deze link direct aanmelden voor deze mooie bijeenkomst!

Terug omhoog